Welke innovatie-updates hebben vanaf september plaatsgevonden?

door 1 nov 2019

We zijn continu bezig om Eduview verder te ontwikkelen. Hieronder lees je welke innovaties er hebben plaatsgevonden sinds september.

 

Dashboard

Competenties vertaald naar studiepunten

De staafdiagram ‘competenties vertaald naar studiepunten’ is uitgebreid. Hierdoor zie je niet alleen welke toetsen er gekoppeld zijn aan een eindkwalificatie op een bepaald niveau, maar ook aan welke leerdoelen de EC zijn gekoppeld. Zo is in onderstaand voorbeeld te zien dat van de 49 EC 7 naar de eindkwalificatie Strategisch Management gaat. Deze 7 EC zijn gekoppeld aan leerdoel 1.

 

TOETSPROGRAMMA

Aan het dashboard is het onderdeel ‘toetsprogramma’ toegevoegd. Hierdoor zie je in één overzicht welke toetsen er in het programma zijn opgenomen, hoeveel EC en welke eindkwalificaties aan de toets zijn gekoppeld.

 


 

TOELICHTINGSVELD TOEVOEGEN BIJ CURRICULUMOVERZICHT

Het is nu mogelijk om een toelichting toe te voegen aan het curriculumoverzicht. Vanuit de opleidingen is er de vraag gekomen of het mogelijk is bij het onderdeel curriculum een toelichting toe te voegen (waar je bijvoorbeeld kan omschrijven hoe de jaren zijn opgebouwd). Als je bij het onderdeel curriculumontwerp nu klikt op ‘voorkant’ bij ‘planning’ dan kan je hier een toelichting toevoegen.


 

COHORTEN/SCHOOLJAAR DUPLICEREN

Het is vanaf nu mogelijk om cohort en/of schooljaar te dupliceren. Op dit moment zijn een aantal opleidingen bezig om te kijken hoe Eduview ingezet kan worden in de kwaliteitscyclus van de opleiding. Door bijvoorbeeld na de blokevaluatie van blok 4 het nieuwe leerjaar klaar te zetten kun je direct na de evaluatie van blok 1 de verbeteringen doorvoeren. Hierdoor blijft je curriculum up-to-date. Wil je graag dat wij mee nadenken over hoe dit kan voor jouw opleiding? Stuur ons even een mailtje.


 

WELKE INNOVATIE-UPDATES KUN JE KOMENDE PERIODE VERWACHTEN?

DROPDOWN WORDT MODAL

Om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren gaan we alle ‘dropdown menu’s’ vervangen door een zogenaamd ‘modal’ menu. In onderstaande weergave zie je een voorbeeld van een dropdown menu. Het nadeel hiervan is dat je maar één ding tegelijk kan selecteren en bovendien is het niet heel overzichtelijk. Op de afbeelding hiernaast zie je wat een modalmenu is. Een modal-menu wordt al gebruikt bij het onderdeel connecties in de visie.

 

 

MODULAIR CURRICULUM – MODULES EN VISIE-ONDERDELEN DELEN TUSSEN OPLEIDINGEN

Op dit moment zijn we het plan aan het uitwerken om het delen van visie-onderdelen en modules tussen opleidingen mogelijk te maken. Wij verwachten jullie hier in de volgende innovatie-update hier verder over te informeren. Wanneer deze innovatie doorgevoerd zal worden, is onbekend, maar we willen jullie in ieder geval betrekken bij het denkproces.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Liza Peeters-Goos

Liza Peeters-Goos

Auteur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Flexibel en toch een duidelijke structuur

Flexibel en toch een duidelijke structuur

Er worden nogal wat verbindingen gelegd in Eduview. Door deze verbindingen wil je echter niet in een keurslijf gedrukt worden. In het format hebben we daarom rekening gehouden met de verschillende keuzes die opleidingen maken, zonder dat de structuur verloren gaat. In...

Lees meer
Waarom Eduview geschikt is als curriculumtool

Waarom Eduview geschikt is als curriculumtool

In deze innovatie update gaan wij dieper in op de methodiek achter de curriculumtool. De digitale tool is namelijk ontstaan vanuit een bepaalde visie op curriculumontwikkeling in het beroepsonderwijs. Dit werd ook duidelijk tijdens ons High Impact Teaching event van...

Lees meer
24/7 Accreditatiewaardig

24/7 Accreditatiewaardig

We zijn aan de slag gegaan om de feedback uit de werkveldbijeenkomst op een goede wijze in Eduview te verwerken. In deze innovatie update willen wij jullie informeren over hoe we de verantwoordingsfunctie, waar grote behoefte aan is, gaan verwerken. We zijn erg...

Lees meer